Fas'ta binlerce kişi Gazze'ye destek gösterisinde bulundu Fas'ta binlerce kişi Gazze'ye destek gösterisinde bulundu

İsrail gazetesi Maariv'e göre Gazze Şeridi'nde yıkılmış bir evin içinde maskeli bir yedek asker belirdi ve arkasında İsrail'de terör örgütü olarak sınıflandırılan aşırıcı Kach hareketi için İbranice yazılmış sloganlar vardı.

Asker, "Ben ve 100.000 yedek asker, Gazze'nin anahtarlarını Filistin Yönetimi'ne, El Fetih'e, Hamas'a veya herhangi bir Arap kuruluşuna teslim etmeyeceğiz" dedi.

Savunma Bakanı'nı istifaya çağırarak, "Savaşı kazanamazsınız, bize liderlik edemezsiniz veya bize emir veremezsiniz" dedi.

Gallant'a hitaben şöyle konuştu: "Size şunu söylüyorum: Eğer zafere gitmezsek 100 bin yedek asker burada kalacak. Buradan ayrılmayacağız. İsrail Devleti sakinlerini Gazze'ye gelmeye çağıracağız."

Şöyle devam etti: "Bir lideri dinleyeceğiz. O ne Savunma Bakanı ne de Genelkurmay Başkanı (Herzi Halevi). O sadece Başbakan (Netanyahu)."

Asker, "Katliamımızı kutlayan herkesi, Gazze'deki asker kardeşlerimizin başlarını çiğneyen tüm küçük çocukları öldürmek istiyoruz. Bu insanların hiçbiri hayatta kalamayacak, siz de" diyerek İsrail ordusu içindeki intikamcı eğilimleri ortaya koydu."

Savunma Bakanı'nı tehdit ederek ekledi, "İşte size söylüyorum. Ya sicilinizi değiştirirsiniz ve zafer istediğimizi anlarsınız, ya da sadece Başbakan'la gideriz ve sadece kazanmamız gerektiğine karar vereni takip ederiz."

Maariv'e göre video İsrail ordusunda şok yarattı ve Başbakan Yair Netanyahu'nun oğlu videoyu Telegram hesabında yayınladı.

Haaretz gazetesi, konuşmacının videoda söylediklerinin, Yair Netanyahu tarafından yayınlanmasının yanı sıra, isyana teşvik ve isyana teşvik suçu teşkil edebileceğini ve 5 yıla kadar hapis cezası gerektirebileceğini bildirdi.

İsrail ordusu sözcüsü ise aynı kaynağa göre, "Videoda belgelenen davranış, İsrail ordusunun emir ve değerlerinin ciddi bir ihlalidir ve cezai suç işleme şüphesi oluşturmaktadır" dedi.

Askeri Savcılık Başkanı'nın olayla ilgili olarak Askeri Polis tarafından soruşturma başlatılması talimatı verdiğini de sözlerine ekledi.

Sözcü, olayın ciddiyeti dikkate alınarak Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin her düzeydeki asker ve komutanlarla diyalog yapılması talimatını verdiğini söyledi.

Orta Doğu Haber

Editör: Orta Doğu Haber