"Aslan İni'nin adlı direniş grubunun mirasçıları" olarak ortaya çıkan "Kara Mağara" olarak bilinen bir grubun ortaya çıkmasıyla İsrail'deki askeri çevreler hareketlendi.

"Kara Mağara" adlı direniş örgütünün, Batı Şeria'da İsrail güçlerine ve yasadışı yerleşimcilere karşı komando operasyonları yürütmek için ortaya çıktı. İsrail'de bu grupla ilgili olan düşünce ise daha fazla Filistinli gencin bu gruba katılacağı yönünde.

Walla web sitesinin askeri muhabiri Amir Bukhbutt, "Aslanların İni'ne ordu ve güvenlik servisleri tarafından ağır darbeler indirildiğinden beri Batı Şeria'da birçok taklitçi grup ortaya çıktı ve bunlardan biri kendisine Kara Mağara adını veriyor." Dedi.

Dün Aslan İni'ydi ve yarın başka bir isim olabilir, diye işaret eden Bukhbutt. İsrail güvenlik teşkilatlarının Batı Şeria'da ortaya çıkan bu fenomene karşı çalışması gerekiyor” dedi.

Arabi21 tarafından çevrilen bir raporda şunlara yer verdi: "İsrail ordusundaki kaynaklar son aylarda daha fazla silahlı grup ve hücrenin Aslan İni grubunu izleyeceği konusunda uyarıda bulundu ve görünüşe göre Kara Mağara grubu bu gruplardan biri. Son haftalarda Cenin, Tulkarem ve Nablus başta olmak üzere Filistin sokağına yayılanların, şimdiye kadar hiçbiri ne popülerlik kazanmakta ne de çok sayıda saldırı düzenleyerek Aslan İni'nin ulaştığı seviyeye ulaşamadı."