Ordu tarafından yapılan açıklamada, ölen askerin 19 yaşındaki paraşütçü birliği mensubu Onbaşı Niv Diag olduğu belirtildi. Kazada 890. Paraşütçü Taburu’ndan iki asker ve 474. Golan Tümeni karargahından bir asker de hafif yaralandı. Yaralıların hastaneye kaldırıldığı, olayla ilgili soruşturmanın ise başlatıldığı aktarıldı.

İsrail ordusu, askerlerin hangi görev sırasında bulunduklarına dair detay vermezken, olayın tam nedeninin araştırıldığı ifade edildi.

İsrail, 1967’den bu yana Golan Tepeleri’nin büyük bölümünü işgal altında tutuyor. Suriye’deki iç savaşın ardından İsrail, bölgedeki tampon hattın kontrolünü de ele geçirerek 1974’te yapılan ateşkes anlaşmasının fiilen çöktüğünü duyurmuştu.

Son aylarda İsrail, Suriye topraklarına yönelik düzenli hava saldırıları gerçekleştirerek çok sayıda sivilin ölümüne ve Suriye ordusuna ait askeri tesislerin, mühimmatların imhasına yol açtı.

Hizbullah, Özgürlük Filosu gemisine düzenlenen saldırıyı kınadı Hizbullah, Özgürlük Filosu gemisine düzenlenen saldırıyı kınadı

daily ummah