İran'da sıcaklar nedeniyle tatil ilan edildi İran'da sıcaklar nedeniyle tatil ilan edildi

Ramallah kentinin birçok bölgesinde toplanan Filistinliler, İsrail'in abluka uygulayarak açlığa mahkum ettiği ve aralıksız bombaladığı Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerle dayanışma gösterisi düzenledi.

Kent merkezindeki el-Menara Meydanı'nda toplanarak yürüyüş yapan göstericiler, İsrail işgaline karşı birlik çağrısı yaptı.

Filistinli aktivist Ömer Assaf yaptığı açıklamada, "Bu yürüyüş, Filistin halkının işgale karşı mücadelesinde birlik olduğunu gösteriyor. Bizler Gazze'yi yalnız bırakmayacağız." dedi.

Filistinliler olarak direnişin yanında olduklarını dile getiren Assaf, hem Gazze Şeridi'nde hem de işgal altındaki Batı Şeria'da "katliamlar yapan" İsrail ile güvenlik koordinasyonuna karşı olduklarını söyledi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 328'i çocuk, 10 bin 171'i kadın olmak üzere 36 bin 731 Filistinli öldürüldü, 83 bin 530 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Editör: Meryem Elif Polat