İsrail Dışişleri Bakanlığı, Borrell'in İsrail'in ateşkesi reddettiği yönündeki ifadelerine yazılı açıklamayla cevap verdi.

Açıklamada, "Borell'in İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için yürütülen müzakereler konusundaki ifadeleri, cehalet, düşmanlık ve terörizmin meşrulaştırılmasına yeşil ışık yakılmasının tehlikeli bir karışımıdır." denildi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü nedeniyle seçime kadar görevini yardımcısı Muhbir yürütecek İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü nedeniyle seçime kadar görevini yardımcısı Muhbir yürütecek

Hamas'ın, İsrailli esirlerin serbest bırakılması ve insani yardımların girişi için yürütülen müzakereler sırasında "Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na füze atmayı tercih ettiği" iddiasına yer verilen açıklamada, müzakereleri Hamas'ın başarısızlığa uğratmaya çalıştığı öne sürüldü.

Euro News'te yer alan habere göre Borrell, 7 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Gazze konusunda ateşkese varılamadığını, Hamas'ın ateşkes teklifini kabul ettiğini, İsrail'in ise reddettiğini belirtmişti.