The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Halevi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun da katıldığı bir toplantıda İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına ilişkin bakanları bilgilendirdi.

İsrail'in "Kanal 13" televizyonunda yer alan haberde de Halevi’nin, bakanlara Refah’a saldırı için “üç kez onay verdiğini ve hükümetin izin vermesi halinde saldırıya hazır olduklarını söylediği” kaydedildi.

Haaretz’te yer alan ve ismi paylaşılmayan kaynaklara dayandırılan haberde ise hükümetin Refah’a saldırı için henüz bir takvim belirlemediği kaydedildi.

Öte yandan İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Halevi’nin toplantıda sınırdaki önlemler konusunda tartıştığı ve Gvir’in “sınıra yaklaşanların vurulmasını” savunduğu ifade edildi.

İsrailli Bakan'dan Gazze'nin idaresinde Netanyahu ile anlaşamayan Gallant'a istifa çağrısı İsrailli Bakan'dan Gazze'nin idaresinde Netanyahu ile anlaşamayan Gallant'a istifa çağrısı

İkilinin, İsrail’in saldırıları altındaki Gazzelilere giden yardımların engellenmesi konusunda da tartıştığı ve Halevi’nin ise “yardımların Kerem Ebu Salim’den geçmemesi halinde İsrail’in denetimi olmadan Refah üzerinden geçeceğini söylediği” öne sürüldü.