Gazeteci David Sheen bir cinayet, ırkçılık, ikiyüzlülük ve adalet arayışına dair büyük bir soruşturmanın nasıl önünün kesildiğini anlatan makalesini geçtiğimiz Şubat ayında The Intercept internet sitesinde yayınlandı.

Filistin kökenli bir Amerikalı ve insan hakları aktivisti olan Alex Odeh, California'daki Siyonist fanatikler tarafından Ekim 1985'te öldürüldü. Filistin Ramallah doğumlu bir Hristiyan olan Odeh, bir boru bombasıyla havaya uçuruldu ve cesedi paramparça oldu. Katilleri ise hiç yakalanmadı.

Odeh’in acımasızca katledilmesinden saatler sonra o tarihte Yahudi Savunma Birliği'nin (JDL) Başkanı olan Irv Rubin, cinayeti olumlayan bir açıklama yaparak, “Odeh için akıtacak gözyaşım yok. Tam da hakettiğini buldu” dedi.

FBI tarafından yürütülen soruşturmada Odeh’in katillerinin yakalanmasını sağlayacak bilgiler için 1 milyon dolarlık ödül verileceğinin açıklanmasına rağmen yakalanan hiç kimse olmadı.

Polis ve FBI’ın bu cinayetteki baş şüphelileri, asıl adı Andy Green olan ABD doğumlu Baruch Ben-Yosef ile eski adı Keith Fuchs olan Israel Fuchs şimdiye kadar adaletten kaçtı.

Ben-Yosef (Green) ve Fuchs’un yakalanamamasının tek nedeni terörist bombalama eyleminden birkaç ay sonra ABD'den İsrail'e kaçmalarıydı.

Katiller, İsrail hükümeti tarafından korunuyor

FBI soruşturmasının İsrailliler tarafından engellenmesinin yanı sıra ABD hükümetinin de suçluların ceza alması için elinden geleni yapmadığı açıkça görülüyor. Odeh’in katillerinin adalete teslim edilmesi, ABD'de yargılanmaları için iade edilmesi ve hatta soruşturmada işbirliği yapma konusunda İsrail’e herhangi bir baskı yapılmıyor.

Odeh, Batı Şeria'da İsrailli fanatiklerin yaşadığı bir yerleşim birimine yakın ve çoğunlukla Hristiyanların yaşadığı bir köy olan Jifna’da doğdu. Hayatını Arap-Amerikan Ayrımcılık Komitesi (ADC) için çalışmaya adamıştı.

İsrail işgali altındaki Filistinlilerin durumu hakkında farkındalık oluşturmak ve ABD Yahudileri ile aralarında köprüler kurmak için çalıştı. Tam da cinayet günü Maryland Santa Ana'da reformcu bir Yahudi cemaati olan B’nai Tzedek'te konuşma yapmak için bulunuyordu.

Odeh’in katilleri, çok açık bir şekilde onun bu çabalarını fanatik Siyonist gündemlerine bir tehdit olarak görüyorlardı.

1950 yılında çıkarılan ırkçı ‘Eve Dönüş Yasası’ sayesinde, şu anda ABD’de kanun kaçağı durumunda bulunan Fuchs ve Ben Yosef İsrail’de vatandaşlık için talepte bulunabildi. Yani FBI’in on yıllardır adalet önüne çıkarmaya çalıştığı katiller şu anda İsrail’in elinde.

Bu dünyanın en haydut devletlerinden biri olan İsrail için oldukça tipik bir durum. Fuchs ve Ben-Yosef gibi fanatik Yahudilerin İsrail'de barındırılmaları bir alışkanlık haline gelmiş durumda.

Teröristler ve suçlular JDL ile irtibatlı

Fanatik Yahudi suçluların koruması, İsrail için kesinlikle normal bir tavır. Çünkü dünyanın dört bir yanında adaletten kaçan fanatik Siyonistler, İsrail'de güvende olacaklarını biliyor.

Bunlardan biri de ‘Ulcan’ takma adıyla bilinen Fransız hacker, Grégory Chelli. Chelli, Fransa’da bir mahkeme tarafından aralarında ölümle tehdit etmenin de yer aldığı sahte telefon konuşmaları yapmakla suçlandı. Ancak Fransa’daki Yahudi Savunma Birliği (JDL) üyesi olan Chelli, mahkemeye çıkarılmadan önce İsrail’e kaçtı.

İsrail hükümeti, geçmişte kaçamak ifadeler kullanarak JDL’nin ırkçı kurucusu Meir Kahane’yi kınadığını açıkladı. Meir Kahane, 1980’lerde İsrail Parlamentosu’nda milletvekiliydi ancak daha sonra partisi yasaklandı.

Gerçekte, Binjamin Netanyahu ile onun ılımlı ortağı Benny Gantz’ın kurduğu hükümet ve ortakları İşçi Partisi; kişisel bir rekabet içinde oldukları Meir Kahane’nin yaptıklarını onayladılar.

Uygulamada, Kahane’nin tüm Filistinlileri sözde ‘Vadedilmiş Topraklar’dan zorla çıkartma politikası İsrail’deki tüm Siyonist partiler tarafından şu veya bu şekilde desteklenmekte. Aralarındaki fark ise sadece vurgu, strateji ve kişisel rekabete dayanıyor.

Batı Şeria'yı işgal eden Kahanist Yahudi yerleşimciler bugün ısrarla şu sloganı kullanıyor: “Herkes Kahane'nin haklı olduğunu biliyor!” Kahanizm, Siyonizmin mantıklı sonucudur.

Filistinli bir Hristiyan olan Odeh’in katilleri, Batı Şeria'da Filistin topraklarını işgal eden yasadışı Siyonist yerleşim birimlerinde korunuyor.

Bu katillerin en utanmazlarından biri olan Ben-Yosef, İsrail'de en fanatik Siyonist teröristleri, dini aşırılık yanlılarını ve katilleri savunan yüksek profilli bir avukat.

Ben-Yosef ayrıca, Filistinlerin ve tüm Müslümanların sembolü olan Mescid-i Aksa’yı havaya uçurup, Kubbet-us Sahra’yı yıkarak yerine bir sinagog inşa etmek isteyen fanatik Yahudilerin yer aldığı “Tapınak Hareketi”nde yer alıyor.


Asa Winstanley / Middle East Monitor

Çeviri: Engin Dinç