İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde son dönemde gerçekleştirdiği operasyonlarda Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde’yi 23 kez öldürdüğünü iddia etti. Ancak Hamas cephesinden Ebu Ubeyde’nin durumu hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu durum, İsrail’in “23 kez öldürüldü” yönündeki iddialarının doğruluğu konusunda ciddi şüpheler uyandırıyor. Daha önce de benzer şekilde birçok kez “öldü” denilen Ebu Ubeyde’nin canlı olduğu ve İsrail’in bu tür haberlerle psikolojik savaş yürüttüğü yorumları yapılıyor.

2007’den beri Kassam Tugayları’nın sözcülüğünü yapan Ebu Ubeyde, yüzünü kırmızı kefiyesiyle kapatan ve Gazze’de Hamas destekçileri arasında direnişin sembolü haline gelmiş karizmatik bir figür olarak öne çıkıyor. İsrail’in defalarca “öldü” ilan ettiği bu isim, savaşçı kimliği ve güven veren mesajlarıyla Hamas’ın önemli bir sesi olarak biliniyor.

İsrail’in tekrarlanan ölüm haberleri, bölgedeki bilgi kirliliğini artırırken, psikolojik operasyonların bir parçası olarak değerlendiriliyor. Hamas cephesinden net bir bilgi gelmediği sürece, Ebu Ubeyde’nin akıbeti hakkında kesin bir yargıya varmak mümkün değil.

daily ummah

Gazze'de bir kız çocuğu daha açlıktan hayatını kaybetti
Gazze'de bir kız çocuğu daha açlıktan hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle