İsrail Savunma Bakanlığı, iki adet Boeing yapımı KC-46 askeri havadan yakıt ikmal tankerinin satın alınması için 500 milyon dolarlık bir anlaşma planladığını duyurdu. Anlaşmanın, ABD hükümeti ile imzalanacağı ve bunun için bir İsrail bakanlık komitesinin onayının beklendiği belirtildi.

İsrail Savunma Bakanlığı, zırhlı araç üretimini artıracak
İsrail Savunma Bakanlığı, zırhlı araç üretimini artıracak
İçeriği Görüntüle

Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, mevcut durumda dört adet Boeing KC-46 tanker uçağı işletilmektedir. Bakanlık Genel Müdürü Amir Baram, bu uçakların askeri güçlerin uzun menzilli stratejik yeteneklerini artıracağını ve operasyonel alanlarını genişleteceğini ifade etti. Baram, "Bu tankerler, askeri kuvvetlerimizin daha uzak mesafelere etkin bir şekilde ulaşmasını sağlayacak." dedi.

Anlaşmanın detayları arasında, uçakların belirli İsrail sistemleriyle donatılmasının da yer aldığı, ancak bu sistemlerin neler olduğuna dair bir açıklama yapılmadığı vurgulandı.

Washington, Orta Doğu'daki en yakın müttefiki olan İsrail'e her yıl milyarlarca dolarlık askeri yardım sağlamaktadır. Ancak son günlerde bazı ABD'li Cumhuriyetçi ve Demokratlar, hükümetin İsrail'e askeri yardım vermeye devam edip etmemesi gerektiğini sorgulamaya başladı. Gazze'deki savaş ve vergi mükelleflerinin paralarının iç politika önceliklerine daha iyi harcanıp harcanamayacağı konuları tartışma konusu oldu.

daily ummah