Muhammed Nazzal Cuma günü Alaraby TV'ye yaptığı açıklamada, Gazze savaşı sona erdiğinde Filistin'de genel seçimlerin yapılması çağrısında bulunduğu için görüşmenin ayrıntılarını açıklamayacağını söyledi.

Hamas'ın siyasi bir kopuştan yana olmadığını söyleyen Nazzal, grubun herhangi bir tarafla doğrudan görüşmelere kapılarını kapatmayacağını da sözlerine ekledi.

Hamas ve El Fetih arasında, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde iktidarı ele geçirdiği ve El Fetih'i bölgeden kovduğu 2007 yılından bu yana bir rekabet yaşanıyor. El Fetih hareketi, Filistin Yönetimi'nin başı olan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından yönetiliyor.

Filistin'in en büyük iki grubunu uzlaştırmaya yönelik birçok girişim başarısızlıkla sonuçlandı.

Dahlan, Oslo Anlaşmalarının ardından 1994-2002 yılları arasında Gazze'deki önleyici güvenlik gücünün başına getirildi, ancak kıyı bölgesinin Hamas'ın eline geçmesinin ardından Filistin Yönetimi ile arası açıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde sürgünde yaşıyor.

Dahlan Çarşamba günü New York Times'a verdiği bir mülakatta Gazze'nin geleceğiyle ilgili olarak Arap liderler tarafından "özel olarak" tartışılan planlardan bahsetti.

Plana göre Gazze Şeridi ve İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde sorumluluk üstlenecek yeni ve bağımsız bir Filistin lideri olacak ve bu kişi savaştan zarar görmüş Gazze'yi yeniden inşa edebilecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu Sözcüsü Rharrit, ülkesinin Gazze politikasına tepki olarak istifa etti ABD Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu Sözcüsü Rharrit, ülkesinin Gazze politikasına tepki olarak istifa etti

Dahlan New York Times'a verdiği bir mülakatta, "Abbas yok, Hamas yok. Filistin Yönetimi'nin başında yeni insanlar olacak" dedi.

Daily Ummah