Gazetenin kimliğini açıklamadığı sorgucu, 1980'lerin sonunda ilk kez tutuklandığında Sinvar'ı sorgulamakla görevlendirilmişti ve Sinvar'ın inançlarını açıklarken gösterdiği kayıtsızlığı unutmayacağını söylüyor.

Sorgucu şunları ekledi: "Kendini bir lider olarak görüyordu. Her zaman başı dik, agresif ve otoriter bir şekilde konuşurdu. Sorgucudan korkmazdı tam tersine, her zaman meydan okurdu. İlk sorguda onun hakkında yazdıklarımı size okuyabilirim. Saklamıştım. 'Kişiliği, bilgeliği ve zeka seviyesiyle kesinlikle anormal bir figür. Dini açıdan aşırı, inançlı, sözleri ve eylemleriyle barışık biri'."

Sorgucu ayrıca gazete muhabirine şunları söyledi: "İnsanlara hayatlarını tehlikeye atmalarını ve orduyla karşı karşıya gelmelerini önerdi. İnsanlar bu tür fikirlere genellikle endişeyle karşılık verir ve meseleden kaçmaya çalışır. Ama Sinvar'la birlikte kimse reddetmedi. Onun yaklaştığı herkes hemen askere alındı ve her görevi kabul etti."

İsrailli heyet, Hamas'tan yanıt alana dek Mısır'a gitmeyecek İsrailli heyet, Hamas'tan yanıt alana dek Mısır'a gitmeyecek

Sorgucu, Sinvar'ı ikinci kez sorguladıktan sonra şunları yazdı: "Vücudunun her zerresinde bir Hamas aktivisti bir katilin kişiliğine sahip bir lider figürü. Sorgulama sırasında zekâsı ve kurnazlığı, sahadaki faaliyetlerinde ortaya çıkan operatif bilişsel yetenekleri ile karakterize edildi. Bir lojistikçi ve sahada inanılmaz bir organizatör ve operatör."

"Size İsrail'den aşırı derecede nefret ettiğini söyleyeceğim, bu da bizim yanımızda zehirli yorumlara dönüştü ve yakıcı bir nefretle konuşuldu. Hiç korkusu yok. Şin Bet personelini öldürme niyetiyle ilgili düşüncelerini saklamadı. Bana 'Seni, Muhaberat'taki [gizli polis] tüm meslektaşlarını öldüreceğim' dedi, Şin Bet'i böyle adlandırıyordu. O zaman bir tutuklu olarak ne düzeyde bir psikolojik savaş uyguladığını anlamanız gerekir. Yüzünüze bakıyor, küfrediyor, tehdit ediyor ve hiç korkmuyor," diye devam etti sorgucu.

Sorgucu da gazeteye daha önce hiç görmediğini söyledi: "Bu kadar cesurca davranan ve konuşan biri utanmaz ve sorgucudan korkmaz ve size şöyle der: 'Sen suçlusun ve dünya tersine dönse bile senin gibi sapkın Yahudilerle uğraşacağım' diyor."

Orta Doğu Haber