Zarif, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Ermeni Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile salı günü geç saatlerde gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde, her iki tarafa da kendilerini dizginlemelerini ve aralarındaki sorunları barışçıl bir şekilde çözmeyi amaçlayan görüşmeler başlatmalarını tavsiye etti.

Zarif, İran'ın iki eski Sovyet cumhuriyeti arasındaki gerilimlere son vermeye yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Pazar günü başlayan Ermenistan-Azerbeycan sınırındaki çatışmalar daha sonra da devam etti.

Çatışmalarda 100'den fazla Ermeni askeri, 11 Azerbaycan askeri ve 1 Azerbaycan sivili olmak üzere 16 kişi çıkan çatışmalar sonucunda öldü.

Her iki ülke de çatışmanın fitilini ateşlemekle ilgili olarak birbirini suçladı.

İki komşu ülke, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ bölgesini işga etmesi nedeniyle düşmanlık yaşıyor. 1994 yılında ateşkes yapılmasına rağmen, Bakü ve Erivan birbirlerini Dağlık Karabağ'a saldırmakla suçluyor.

Ancak son çatışma Dağlık Karabağ'dan çok uzakta bulunan bir bölgede çıktı ve doğrudan iki ülke arasında cereyan etti.

İran Genelkurmay Başkanı Muhammedn Bakiri salı günü attığı bir tweette Tahran'ın arabulucu olarak rol almaya hazır olduğunu söyledi.