Irak Hükümet Sözcüsü Basim Avvadi, konuya dair yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada Avvadi, "Irak hükümeti olarak özellikle Suriye-Ürdün sınırında gerçekleştirilen saldırı başta olmak üzere gerilimi tırmandırmayı kınıyoruz ve bölgedeki tehlikeli güvenlik gelişmelerini de büyük endişeyle takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Smotrich ve Ben-Gvir, Refah'a saldırı için Netanyahu'yu tehdit etti Smotrich ve Ben-Gvir, Refah'a saldırı için Netanyahu'yu tehdit etti

Şiddet sarmalının sona ermesi çağrısında bulunan Avvadi, bölgede çatışmanın yayılmasını engelleyecek temel angajman kurallarının belirlenmesi konusunda çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Iraklı Sözcü, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Bu gelişmelerin yansıması bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor, terörle ve narkotikle mücadele çabalarını baltalıyor. Ayrıca, ticareti, ekonomi ve enerji arzını da tehlikeye atıyor."

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Joe Biden, dün ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne tek yönlü insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askerinin öldüğünü duyurmuştu. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) da saldırıda 34 kişinin de yaralandığını bildirmişti.

Ürdün hükümeti ise ABD kuvvetlerine yönelik saldırının ülke topraklarında değil Suriye sınırındaki Tenef Üssü'nde gerçekleştiğini açıklamıştı.

Irak'ta İran destekli Şii milis yapıların yer aldığı "Irak'ta İslami Direniş" grubu, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne insansız hava aracıyla düzenlenen ve 3 ABD askerinin öldüğü saldırıyı kendilerinin düzenlediğini öne sürmüştü.