İngiltere Dışişleri Bakanlığında Kalkınma ve Afrika'dan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Andrew Mitchell, yaptığı yazılı açıklamada, Hotovely'yi bakanlığa çağırdığını ifade etti.

Mitchell, "Hükümetin, aralarında 3 İngiliz vatandaşın da bulunduğu 7 Dünya Merkezi Mutfağı (World Central Kitchen-WCK) yardım görevlisinin korkunç şekilde öldürülmesini açıkça kınadığını belirttim." ifadelerini kullandı.

Filistin asıllı cerrahın, Almanya'nın getirdiği yasak nedeniyle Fransa'ya girişine izin verilmiyor Filistin asıllı cerrahın, Almanya'nın getirdiği yasak nedeniyle Fransa'ya girişine izin verilmiyor

Hotovely'ye, İngiltere'nin taleplerini sıralayan Mitchell, bunların şeffaf ve hızlı bir soruşturma yapılması ve sonuçların hesap verilebilir şekilde uluslararası toplumla paylaşılması olduğunu vurguladı.

Andrew Mitchell, insani yardıma erişimi artırmak için İsrail'in acilen etkili bir çatışmasızlık mekanizması kurması gerektiğini dile getirerek, "Yardımların Gazze'ye girmesi ve esirlerin çıkması için çatışmalara acilen insani bir ara verildiğini görmemiz, ardından da sürdürülebilir ateşkese doğru ilerlememiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.