İngiliz Dışişleri Bakanlığının resmi YouTube hesabından paylaşılan videoda, Cameron ve Bakanlığın İşgal Altındaki Filistin Topraklarındaki İnsani İlişkilerden Sorumlu Temsilcisi Mark Bryson-Richardson, Gazze'de yaşananlara ilişkin soruları yanıtladı.

Gazze'deki mevcut duruma ilişkin soruyu yanıtlayan Cameron, "Oldukça korkunç" tanımlamasını yaparken gıda ve ilaç gibi hayati ürünlere ulaşmada zorluk yaşandığını söyledi.

Cameron, "Yeterli miktarda yardım içeriye (Gazze'ye) giremiyor. Şubat ayında, ocak ayının yarısı kadar yardım girdi, martta ise bir iyileşme var." dedi.

İngiltere, Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimcilere yaptırım kararı aldı İngiltere, Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimcilere yaptırım kararı aldı

İsrail'in Hamas'ı yok etmek ve esirleri kurtarmak için Gazze'ye girdiğini belirten Cameron, "Bu çatışmaların üzerinden 168 gün geçti ve 168 günde esirler serbest bırakılmadı. Esirlerin sağlığından endişe ediyoruz. Ancak bu sürede Gazze'deki insani kriz de derinleşti. Askeri bir çatışmanın olduğu yerde insanların suya, gıdaya ve ilaca ulaşması zordur." diye konuştu.