Filistin meselesi üzerine yapılan oturumda konuşan Yıldırım, İslam dünyasının önde gelen alimlerini Mısır'a gitmeye ve Refah sınır kapısını açmaya davet etti. ''Bu hamle, Gazze'ye yapılacak yardımların Mısır üzerinden girişini kolaylaştıracak.'' dedi.

Yıldırım, konuşmasında, İslam dünyasının harekete geçmesinin önemini vurgulayarak, "Alimlerimiz Ariş'e (Mısır) gitmeli ve Refah kapısını açmalıdır. Gerekirse bedel ödemeye hazır olmalıyız. Hiçbirimiz Filistinli çocuklardan daha değerli değiliz." ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Filistin'deki insani duruma dikkat çekmek ve bölgedeki krize uluslararası bir çözüm bulunması amacıyla yapıldı.

"Çanakkale'de Bir Gazzeli: Ubeyde" filminin galası Bahariye Mevlevihanesi'nde yapıldı "Çanakkale'de Bir Gazzeli: Ubeyde" filminin galası Bahariye Mevlevihanesi'nde yapıldı

İHH Başkanı'nın bu çağrısı, İslam dünyasının önemli figürlerinin dikkatini çekerek, Mısır ve Gazze arasındaki sınır kapısının açılması için baskı oluşturmayı hedefliyor. Böylece Gazze'ye yönelik insani yardımların akışı hızlanacak ve bölgedeki zorlu yaşam şartlarına bir nebze olsun katkı sağlanabilecek. Yıldırım'ın bu girişimi, uluslararası toplumda da geniş yankı uyandırarak, Filistin sorununa dair farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Orta Doğu Haber