Arap koalisyonunun Suudi Arabistan resmi ajansı SPA’ya yaptığı açıklamaya göre, Husiler, Yemen'in kuzeybatısındaki Hacce’ye saldırıda bulundu.

Açıklamada, İran destekli Husilerin balistik füzelerle Hacce ilindeki sivilleri hedef aldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair bilgi verilmezken, tehdidin Husilerin kontrolündeki başkent Sana'dan kaynaklandığı ve başkentteki silah depolarına yönelik operasyon başlatıldığı ifade edildi.

Arap koalisyonun yaptığı başka bir açıklamada ise Hacce ilinde son 24 saatte Husilere karşı 15 hava saldırısı düzenlendiği ve 8 askeri aracın imha edildiği belirtildi.

HACCE'DEKİ STRATEJİK NOKTA: HARAD

Yemen Başbakanı Muin Abdulmelik, 6 Şubat Pazar günü yaptığı açıklamada, Hacce iline bağlı Harad şehrinin yakında Husilerin elinden alınacağını açıklamıştı.

Hacce ilinin kuzeyinde yer alan Husilerin kontrolündeki Harad, Yemen ile Suudi Arabistan arasındaki kara bağlantısının sağlandığı stratejik bir geçiş noktasında bulunuyor.

Beşinci Askeri Bölge Komutanı Tümgeneral Yahya Salah da yaptığı yazılı açıklamada, Harad'ın ordu güçleri tarafından kuşatma altına alındığını ifade ederek, kentteki Husilere teslim olmaları çağrısında bulunmuştu.

YEMEN'DEKİ İÇ SAVAŞ

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Birçok bölgesinde çatışmaların aralıksız sürdüğü Yemen'deki iç savaşın, 2022'nin ilk günlerine kadar 377 bin kişinin hayatına mâl olduğu ve 126 milyar dolarlık ekonomik zarara yol açtığı ifade ediliyor.