Hollanda polisinden yapılan yazılı açıklamada, Wagensveld’in Kur’an-ı Kerim’i köpek tasmasına takarak salladığı ve yerlerde sürüklediği belirtildi.

Açıklamada, Wagensveld’in yaptığı eylem ile geçen hafta Arnhem Belediyesi tarafından Kur’an-ı Kerim’e hakaret nedeniyle kendisi için konulan eylem yasağını çiğnediği ve bu nedenle mahkemede gözaltına alındığı ifade edildi.

Arnhem kentine giriş yasağı bulunan Wagensveld’in, mahkemeye gelmesinin istisnai bir durum olduğu belirtilen açıklamada, yaptığı diğer eylemlerin bunu kapsamadığı kaydedildi.

Arnhem Belediyesi geçen hafta, Wagensveld’in 23 Mart'ta planladığı Kur’an-ı Kerim yakma eylemini kamu düzeninin bozulması ve tehlikeye girmesi nedeniyle yasaklamıştı.

Almanya’da Filistin destekçisi aktivistler, polisin aşırı baskı uyguladığından şikayet ediyor Almanya’da Filistin destekçisi aktivistler, polisin aşırı baskı uyguladığından şikayet ediyor

Wagensveld’in sosyal medya hesabından, yasağa rağmen kente gelip eylemi gerçekleştireceğini paylaşması üzerine Arnhem Belediyesi kendisine 6 aylığına bölgeye giriş yasağı getirmişti.

Yasağa itiraz eden Wagensveld, bugün duruşma için Arnhem Mahkemesine gelmişti.

Wagensveld’in Arnhem kentinde 13 Ocak’ta planladığı Kur'an-ı Kerim yakma eylemine müdahale eden grup ile polis arasında arbede çıkmıştı.