Hindu keşiş Yeti Narsinghanand, New York’un yeni belediye başkanı Zahran Mamdani üzerinden yaptığı açıklamada İslam karşıtı ifadeler kullandı. Hindistan’da yaptığı konuşmada Narsinghanand, “New York’a Müslüman bir adam belediye başkanı seçildi. Bu, büyük bir felaketin habercisi.” dedi.
Narsinghanand konuşmasında, Müslümanlara yönelik tehdit içeren ifadeler kullanarak, “Bu inancı dünyadan sileceğiz. İslam kalmayacak, Muhammed diyen kimse hayatta kalmayacak.” sözlerini sarf etti.
Hindu keşişin bu açıklamaları, uluslararası kamuoyunda nefret söylemi ve dini ayrımcılık örneği olarak değerlendirildi. İnsan hakları savunucuları, bu tür ifadelerin Hindistan ve diaspora topluluklarında şiddeti teşvik ettiğini belirterek yetkilileri sorumluluk almaya çağırdı.
Narsinghanand daha önce de benzer açıklamalarıyla gündeme gelmiş, Müslümanlara yönelik nefret söylemleri nedeniyle eleştirilmişti. Uzmanlar, bu tür ifadelerin Hindistan’da toplumsal barışı zedelediği ve dini gerginlikleri artırdığı uyarısında bulunuyor.





