Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail'in Gazze'deki El Ahli hastanesine düzenlediği ve çok sayıda kişinin ölümüne yol açan acımasız hava saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mısır Dışişleri Bakanı ve AB temsilcisi, İsrail'in Refah'a kara saldırısına karşı olduklarını açıkladı Mısır Dışişleri Bakanı ve AB temsilcisi, İsrail'in Refah'a kara saldırısına karşı olduklarını açıkladı

Haniye açıklamasında şunları söyledi:

"Eğer siz acı çekiyorsanız, insanları aramakta zayıf olmayın, çünkü onlar da sizin acı çektiğiniz gibi acı çekiyorlar ve siz onların ummadıklarını Allah'tan umuyorsunuz." Şimdi okuduğumuz ayetler bunlar. Özellikle Siyonistlerin hastanede gerçekleştirdiği bu vahşi ve vahşi katliamda, bu halkın halkından akan bu saf, akan kanın önünde, Baptist ve yüzlerce şehit ve yaralı öldürülmüştür. bu düşman.
Bu katliam aynı zamanda, acı ve acılara rağmen, bu yiğitlerin önünde bu kutlu direniş karşısında bu düşmanın uğradığı büyük yenilginin büyüklüğünü de teyit etmektedir.
Siyonistlerin Filistin'in işgalinden bu yana yaptığı bir dizi katliama bu katliam eklendi.Bu onların unvanıdır, onların karakteridir, onların karakteri budur, katliam ve katliam yapmaktır.
Bu işgal değerlere, kanunlara, geleneklere, kanunlara saygı duymuyor.Peygamberleri öldüren, halktan adaleti emredenleri öldürenler onlar iken neden olmasın?
Allah'ın kutsallıklarını ve sınırlarını topraklarda, kutsal mekanlarda ve Filistin halkı ve milletinde ihlal etmeye cüret ettiler.

Bu katliam, bir dönüm noktası olacak ve "El Aksa Fırtınası'na" ek olarak daha büyük bir fırtına olacaktır.
İslam İşbirliği Teşkilatı'nı yarınki toplantılarında Gazze konusunda net bir tutum almaya çağırıyoruz."

Daily Ummah