Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Ukrayna'nın Rusya ile yapılan müzakerelerde önceliklerinin savaşın sona ermesi, güvenlik, egemenlik garantisi ve toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması olduğunu belirtti.

Zelenski gece sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, "Müzakerelerde önceliklerim kesinlikle net. Savaşın sona ermesi, güvenlik garantileri, egemenlik, toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması, ülkemiz için gerçek garantiler, ülkemizin gerçek korunması" ifadelerini kullandı.

Rus askerlerine de seslenen Ukrayna Devlet Başkanı, "Silahını bırakan her Rus askeri, bir şans elde edecek. Hayatta kalma şansı. Özellikle onlara sesleniyorum. Bu savaşın kazanına atılan askerlere. Ve hala kendini koruma içgüdüsü olan diğer Rus askerlerine. Silahlarınızı bırakın. Bu, savaş alanında, bizim topraklarımızda ölmekten iyidir" dedi.

Mariupol'e Rus uçakları tarafından atılan bombayı değerlendiren Volodomir Zelenski, "Ölü sayısı henüz bilinmiyor. Rusya'nın halkımıza, Mariupol'umuza, Donetsk bölgemize yaptıklarından dolayı kalbim parçalanıyor. Rusya vatandaşları. Mariupol ablukanızın İkinci Dünya Savaşı sırasındaki Leningrad ablukasından farkı nedir?" açıklamasını yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa devletlerinin yaptırımlarına rağmen, Rus ekonomisinin hala Ukrayna'da "savaş makinesini" tutmaya devam edebildiğini belirten Zelenski, bu nedenle Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulanmasını ve Ukrayna'ya daha fazla destek verilmesini istedi.