Yunanistan'ın Selanik kentinde "dur" ihtarına uymayarak aracıyla kaçan sürücü, polisin ateş açması sonucu ağır yaralandı.

Yunan Devlet Ajansı AMNA'nın haberine göre, sabahın erken saatlerinde polisin kendisinden kaçan aracı durdurmak için ateş etmesi sonucu başından yaralanan 16 yaşındaki sürücü, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Yunanistan Emniyet Teşkilatından yapılan açıklamada, polisin genci, satın aldığı benzinin parasını ödemeden ayrıldığı benzinlik çalışanının şikayeti üzerine takibe aldığı belirtildi.

Gencin, polis takibinden kurtulmak için tehlikeli bir şekilde araç kullandığı ve uyarıları dikkate almadığı vurgulanan açıklamada, polisin iki el ateş açarak sürücüyü durdurmaya çalıştığı savunuldu.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, Roman gencin yoğun bakımda tedavi edildiği İppokratio Hastanesi önünde bir araya gelen yakınları ve Roman vatandaşlar ile polis arasında gergin anlar yaşandı. Gencin polis tarafından vurulmasını protesto eden vatandaşlar polise taş ve farklı cisimler fırlattı.