Nijerya'da yetim öğrenciler, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler ve yaralılar için dua etti.

Türk halkının destekleriyle başkent Abuja'ya bağlı Pape bölgesinde Darul Amin Vakfı aracılığıyla inşa edilen okul ve yetimhanedeki çocuklar, Türkiye'ye destek etkinliği düzenledi.

Etkinlikte, Türkiye'de depremlerde hayatını kaybedenler için hatimler okundu, dualar edildi.

Öğrencilerden Abdulraşid Abdulhakim, yaptığı açıklamada, Türkiye'den yaşanan depremlerden duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Bugüne kadar Türkiye'nin kendilerine sahip çıktığını kaydeden Abdulhakim "O yüzden Türkiye'ye dua ediyoruz ve dua etmeye de devam edeceğiz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." dedi.

Amina Muhammed Adam, Türkiye'nin her zaman Nijerya'nın yanında olduğunu belirterek, bu zor zamanda Türkiye'nin yanında olacaklarını söyledi.

Darul Amin Vakfı Başkanı Eyüp Gökhan Özgün de Türkiye'de meydana gelen depremlerden üzüntü duyduklarını belirterek, "Vefat edenlere Cenabıhak rahmet eylesin, geride kalanlara sağlıklı, hayırlı uzun ömürler versin. Göçük altında kalanları da yardım kuvvetlerimiz bir an önce ulaşıp sağ salim göçük altından çıkarsınlar." dileğinde bulundu.