Wall Street Journal'da yayınlanan bir haberde, Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi başkan yardımcısı Seth Johnson'ın ABD'nin silah stokları ilem ilgili yaptığı rapora yer verildi.

Seth Johnson'in gazete yer verdiği bilgilerde, Amerikan teçhizat stoklarının rekor bir düşüş yaşadığı ve Batı'daki savunma şirketlerinin bunları yenileyecek kaynaklarının olmadığına yer verildi. Johnson'a göre Hint-Pasifik bölgesinde Çin ile bir savaş başlarsa Washington düşmanı kontrol altına alamayacak ve buna neden olarak ise ABD'nin ciddi bir cephane kıtlığıyla karşı karşıya olduğu gerçeği.

Seth Johnson tarafından yazılan araştırmada, uzayan çatışma aynı zamanda ABD'nin karşı karşıya olduğu stratejik tehlikeyi de ortaya çıkardığını çünkü silah stokları düşük bir seviyede olduğu ve savunma şirketlerinin bunları hızlı bir şekilde ikmal edecek donanıma sahip olmadığı yer aldı.

Yapılan araştırma ayrıca, Hint-Pasifik'te Çin ile olası bir çatışmada ABD ordusunun cephanesinin ne kadar çabuk biteceğinin de büyük bir göstergesi olduğunu ortaya koyuyor.

Seth Johnson'ın şu soruyu yaptığı araştırmada yetkilere yönlendiriyor: "Çin-Tayvan Boğazı türü bir senaryo için ihtiyaç duyacağınız türden mühimmat stoklarınız yoksa, etkili bir şekilde nasıl caydırırsınız?"

Raporda ayrıca, "Bu eksiklikler, ABD'nin uzun süreli bir çatışmayı sürdürmesini son derece zorlaştıracaktır. Ayrıca ABD savunma sanayi üssünün büyük bir savaş için yeterli artış kapasitesinden yoksun olduğunun da altını çiziyorlar."

Raporda, "Askeri teknolojinin düşmanların eline geçmesini engellemeye çalışan ABD, kritik cephe hattındaki ülkelerle çalışamayacak kadar ağır bir düzenleyici rejim uygulamaya koydu" denildi.