Ürdün Meclis Başkanı Ahmed es-Safedi, İsveç'te aşırı sağcı bir politikacı tarafından Kur'an-ı Kerim yakılmasını "terör eylemi" olarak niteleyerek, İsveç yönetimine güvenlik ve istikrarı bozacak bu tür eylemleri durdurma çağrısında bulundu.

Ürdün resmi ajansı PETRA'da yer alan habere göre, Safedi, Mecliste yaptığı konuşmada, İsveç'te aşırı sağcı bir politikacı tarafından Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi.

Safedi, "Ürdün Meclisi olarak İsveç yönetiminin aşırı sağcı parti liderinin İsveç'in başkentinde Kur'an-ı Kerim yakmasına izin vermesini reddediyoruz." ifadelerini kullandı.

Dünyanın dört bir yanındaki milyarlarca Müslüman'ı rahatsız eden söz konusu aşırılıkçı eylemi şiddetle kınadıklarını vurgulayan Safedi, bunun diğer terör eylemlerinden aşağı kalır yanı olmadığını belirtti.

İsveç yönetimini "güvenlik ve istikrarı bozacak, insani, ahlaki ve dini değer ve ilkelerle bariz şekilde çelişen budalalıkları" durdurmaya çağıran Safedi, ülkesinin Dışişleri Bakanlığından da İsveç'ten özür talep etmesini istedi.

Aşırı sağcı parti lideri Rasmus Paludan, 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği yakınında Kur'an-ı Kerim yakmış, kalabalık polis korumasında gerçekleştirilen eylem sırasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından aynı gün yapılan yazılı açıklamada da, "barış içinde bir arada yaşamayı tehdit eden, şiddet ve nefreti körükleyen" İsveç'teki eylemin kınandığı ifade edilmişti.