Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal saldırısı başlatan Rusya, yaklaşık üç buçuk aydır her gün Ukrayna’ya füze atmayı sürdürüyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, savaşın 105 günü içinde Rusya’nın Ukrayna’ya yaklaşık 2 bin 600 füze attığını bildirdi. Rus saldırganlığını salgına benzeten Zelenski, karşı koymak için yaptırım uygulama ve Ukrayna’ya silah sağlanması çağrısında bulundu.

SİVİL HEDEFLER VURULUYOR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Time Dergisi’nin her sene düzenlediği ve yılın en etkili isimlerinin katıldığı TIME 100 Gala etkinliği katılımcılarına çevrimiçi olarak hitap etti.

Zelenski konuşmasında, “Geniş çaplı savaşın 105 günü içinde Rusya, Ukrayna yerleşimlerine karşı yaklaşık 2 bin 600 füze kullandı. Bu füzelerin çoğu; fabrika, demiryolu, köprü, üniversite, konutlar olmak üzere sivil hedeflere karşı kullanıldı.” dedi.

RUS KOVİD-22 BENZETMESİ

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal saldırısını Kovid-19 salgınıyla karşılaştıran Zelenski, yeni “salgına” karşı koymak için dünyayı gerekli ölçüde Ukrayna’ya silah sağlama ve Rusya’ya yaptırım çağrısını yaparken şu ifadelere yer verdi:

“Silah ve yaptırımlar; aşı gibidir. Rusya’nın getirdiği Kovid-22 salgınına karşı. Nefret bir virüstür. Ve bu virüs Kovid-19’dan daha öldürücü. Bu virüs propaganda aracılığıyla yayılıyor. Katillerin cezasız kalması sayesinde. Nefret kapınızı çaldığında hazır olacak mısınız? Herhangi bir maske sizi Rus Kovid-22’den koruyabilir mi? Ve ona karşı koymak için gerekli silah ve yaptırımları yeterli miktarda elde etmek neden bu kadar zor?”