Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Rusya-Ukrayna savaşının Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğunun (ECOWAS) en büyük endişelerinden biri olduğunu söyledi.

Buhari, Nijerya'nın başkenti Abuja'da düzenlenen "2022 ECOWAS Parlamentosu İkinci Olağan Oturumu" açılışında yaptığı konuşmada, bölgede yaşanan çeşitli zorluklara rağmen, ECOWAS'ın bir topluluk olarak güçlenmeye, dayanıklı, bölgesel bütünleşme ve dayanışmanın parlak bir örneği olmaya devam ettiğini belirti.

Buhari, küresel ekonomik gerilemenin Batı Afrika ülkelerinin ekonomilerini derinden etkilediğini ve vatandaşları ciddi ekonomik sıkıntılara yol açtığını söyledi.

Batı Afrika'nın güvenlik sorunları ve siyasi istikrarsızlıkla karşı karşıya olduğuna işaret eden Buhari, "Rusya-Ukrayna savaşı ECOWAS'ın en büyük endişelerinden biri." dedi.

Buhari, bölgenin hedeflere ulaşmak için ECOWAS liderlerinin daha da çok çabalaması gerektiğini ifade ederek, şunlar kaydetti:

"Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için mevcut mekanizmalardan ve girişimci nüfusumuzdan yararlanalım. Bunu yapacak kapasiteye sahibiz. Bölgemizin tam potansiyeline ulaşması için daha fazla işbirliği yapalım ve köhne fiziksel ve psikolojik sınırlarımızı kaldıralım."