Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’nin son yıllarda artış gösteren ihracat performansı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

TİM'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Genel Başkan Gülle, her ay sonunda Türkiye'ye güzel haberler vermeyi başardıklarını belirtti. Gülle, "Dünyadaki olumsuz pek çok habere ve göstergeye rağmen ihracat ailesi, son 18 ayın 16'sında aylık ihracat rekoru kırdı.” dedi.

27 sektörüm 25'inde cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşıldığını aktaran Gülle, “Türkiye'nin her tarafında varız. Her ilinde varız, her ilindeki organizasyonlara da gidiyoruz. İnşallah gelecek aylarda da ülkemize güzel haberler vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

UNUTULAMAYACAK BİR YIL OLACAK

Gülle, Türkiye’nin ihracatı açısından 2022 yılının unutulamayacak bir yıl olacağını belirterek, "14 yıl boyunca ikili rakamlara geçmek adına ihracatımızı 200 milyar doların üzerine çıkartmak için uğraştık. Yaklaştığımızda Amerika’da ekonomik kriz çıktı, tekrar yaklaşınca Uzakdoğu krizi çıktı." değerlendirmesinde bulundu.

Gülle, ihracatçıların yoğun emekleri ve çabaları, hükümetin de desteği ile Türkiye’nin son 18 ayın 16'sında aylık ihracat rekoru kırdığını aktardı.

Gülle, "Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamlarına ulaştık. İstihdamda, üretimde, büyümede rekorlar kırdık. Dünyada olumsuz pek çok habere ve göstergeye rağmen ihracat ailesi bu ülkenin yüz akı ve gururu oldu.” dedi.

Salgın sonrasında kurulan dünya düzeninde Türkiye’yi farklı bir konuma getirdiklerini, Türkiye'nin artık önemli bir tedarik merkezi olduğunun altını çizen Gülle, “Tercihlerini Türkiye’den yana kullananları, Türkiye’den sipariş verenleri, Türkiye’den mal almak isteyenleri hemen hemen her sektörde görüyoruz." ifadelerini kullandı.