Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre Türkiye, Suriye, Moskova ve İran'ın da katılacağı dörtlü toplantı Moskovada gerçekleştirilecek. Dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde gerçekleşecek olan toplantı daha önce ertelenmişti.

Moskova'da düzenlencek olan toplantının iki gün sürmesi bekleniyor.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahian, Çarşamba günü Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Moskova'da düzenlediği ortak basın toplantısında, "Suriye, İran, Türkiye ve Rusya arasında önümüzdeki hafta dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde bir görüşme yapılacağını" söylemişti.

Toplantının amacı, Suriye'de uzun süredir devam eden krizi çözmeyi ve Suriye devrimi sırasında yıllarca süren düşmanlığın ardından Ankara ile Şam arasında temasları geliştirmeyi amaçlayan dört ülkenin dışişleri bakanları arasında yapılacak müzakerelere hazırlık yapmak.

Aralık 2022'de Rusya, Türk ve Suriye savunma bakanları arasında 11 yıl sonra gerçekleşecek ilk görüşmeler olarak kabul edilen toplantıya ev sahipliği yaptı.

Dört ülkeden dışişleri bakan yardımcılarının gerçekleşrtireceği toplantının 3 Nisan Pazartesi günü Moskova'da olacağı belirtildi.