Alarabiya’nın haberine göre,Tunus Sahil Güvenlik ekipleri, Kerkennah Adası açıklarında 32 kişiyi taşıyan bir teknenin battığını duyurdu. Olay sırasında 7 göçmenin cesedinin ulaşılırken, 7 kişinin ise arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Tunus Ulusal Muhafız Sözcüsü Hossam El Din El Jabali, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Teknede hayatta kalanların ifadesine göre, 19 Ocak ile 20 Ocak tarihleri arasındaki gecede Kerkennah Adası kıyılarında bir tekne battı ve içinde 32 göçmen vardı” dedi.

El-Jabali ayrıca, ilk aşamada 21 kişinin kurtarıldığını ve 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı bölgede, Sahil Güvenlik ekipleri 10 yaşında bir kız çocuğu da dahil olmak üzere 3 kişinin daha cesedine ulaştı.

Teknedeki gömenlerin Tunus uyruklu oldukları öğrenildi.

115 BİNDEN FAZLA GÖÇMEN

Tunus, göçmenlerin Avrupa'ya ana giriş noktalarından biri olması ve göç sayılarının önceki yıllara göre hızla artması dikkat çekiyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin istatistiklerine göre, 2021'de Akdeniz üzerinden Avrupa kıyılarına ulaşmaya çalışırken 2 bin 500'den fazla kişinin öldüğü ya da kayıp olduğu bildirildi. Geçen yıl, yüzde 20'den fazlası Tunuslu olan 115 binden fazla göçmen Avrupa kıyılarına ulaştı.

Tunus'un ciddi bir siyasi ve ekonomik krize tanık olması ve işsizlik oranının gençler ve yüksek öğrenimliler arasında yüzde 41'e ulaşması yaşanan göçlerin en önemli nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.