Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

“TÜİK’E MÜDAHALE EDİYORLAR”

Enflasyon rakamlarına dikkat çeken CHP lideri, "Enflasyonu düşük gösteriyorlar. Bu ne demek; emekliye, memura, yetime düşük maaş vereceğim diye baskı yapıyorlar. Memurun, işçinin, emeklinin hakkını neden vermiyorsunuz? Enflasyonu yapan sensin, büyüten sensin; hiçbir günahı olmayan memurun, işçinin, emeklinin hakkını nasıl alırım diye TÜİK'e müdahale ediyorsun. Hakkınızın yenmesini istemiyorsanız bize katılacaksınız" dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne hikmetse enflasyonu CHP yarattı demiyorlar. Ukrayna ile Rusya savaş halinde. İki ülkedeki enflasyon yüzde 16,4 ve 17,8. Savaş halindeki iki ülkede enflasyon bu. TÜİK'in baskılardan sonra açıkladığı oran ise yüzde 73. ENAG'a göre yüzde 160. TÜİK'in açıkladığı ÜFE 132.

YAP-İŞLET-DEVRET ELEŞTİRİSİ

Hazine ve Maliye Bakanı ilginç bir şey söyledi; 'Sadece devletin çözeceği bir problem olarak görmüyorum' dedi. Bu kadar bilgisiz insanların yönettiği ülke. Fiyat istikrarından sorumlu kurum Merkez Bankası ama bu yetki alınmış durumda.

Büyük ihaleleri veriyorlar. İkincisi, bu oligarklara Hazine'yi garanti ediyorlar. Üçüncüsü, gelir garantisi veriyorlar. Dördüncüsü, ABD'deki dolar enflasyonunu, Avrupa'daki Euro enflasyonunu vatandaşa yıkıyorlar. Beşincisi, 'Ya iktidar değişirse' diyorlar ve sözleşmeye yetkili İngiliz mahkemeleri olsun diyorlar. Nereyi yetkili kılarsanız kılın burnunuzdan fitil fitil getireceğim ve hakkı millete teslim edeceğim. Altıncısı, ek gelir garantisi veriyorlar.

8 karayolunun maliyeti 22 milyar dolar. Verilen garanti 59 milyar dolar. İstanbul Havalimanı'nı yaptırdılar, Atatürk Havalimanı'nı çalıştırmama sözü almışlar. Hastaneler, 13 şehir hastanesinin yatırım maliyeti 6 milyar dolar, verilen garanti 57 milyar dolar."

ERDOĞAN’A FAİZ ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Faiz indireceğiz" açıklamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "2018'den Nisan 2022'ye kadar bunların ödediği faiz 592 milyar. Faizi indireceğiz diyor, demek ki faiz artacak" dedi.