Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusundaki tezkere, geçtiğimiz gün TBMM'de oylanarak kabul edildi.

Rusya ve Esed’in İdlib ve çevresine yaptığı saldırıları karşısında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede bulunan mevcut unsurlarının bir kısmını Lazkiye kırsalına kaydırdığı iddia edildi.

TSK’nın Lazkiye kırsalına takviye güç yollamasının Türkiye’nin bölgede güçlü bir şekilde duracağına işaret ettiğini belirten Araştırmacı-Gazeteci Ensar Çalışkan, ‘’ Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib’de konuşlandırdığı askeri noktaların bazılarını Lazkiye kırsalında bulunan Türkmen Dağı ve Kıbeni çevresine takviye güç olarak kaydırmaya başladı. Bu durum gösteriyor ki Türkiye olası bir Rusya/Esed Rejimi operasyonunda güçlü bir duruş sergileyecek.’’ ifadelerini kullandı.

Ensar Çalışkan ayrıca TSK’nın yaptığı bu takviye güç kaydırmasının sadece Lazkiye kırsalını değil İdlib’i ve M-4 karayolu hattındaki kararlılığı gösterdiğini belirtti.

TSK’DAN SURİYE’YE YENİ SEVKİYAT

TSK’nın Suriye'ye yönelik son ayların en büyük sevkiyatını gerçekleştirdiği ve askeri konvoyların İdlib ve Tel Abyad cephelerine intikal etti.

Edinilen bilgiye göre, dün gece bir saat içerisinde 200'den fazla zırhlı araç hududu geçerek İdlib'e ulaştı. Cephe hattında korunaklı tünel oluşturmaya yarayan hazır beton bloklar da önceki gün tırlarla İdlib'e sevk edilmişti.

Rusya ile imzalanmış Soçi Anlaşması ile belirlenen sınır hattının öbür tarafında binlerce rejim askeri ve İran destekli terörist gruplar bulunuyor. Rusya'nın da hava desteğiyle zaman zaman İdlib'i bombalayan bu gruplar hem sivillerin ölümüne yol açıyor hem de Türkiye'ye yönelik göç baskısının artmasına neden oluyor.

SINIRIN 3'TE 2'Sİ KAPATILACAK

Suriye'ye sevkiyat sürerken yakında başlayacak harekâta ilişkin çarpıcı açıklama Türk güvenlik kaynaklarından geldi. Bloomberg'e bilgi veren yetkililer, Suriye kuzeyine gece saatlerinde yüzlerce komandonun sevk edildiğini kaydetti.

"Operasyon ile 910 kilometrelik sınırın üçte ikisinden fazlası kapatılmış olacak." ifadelerini kullanan Türk kaynakları, Fırat Kalkanı ile Barış Pınarı harekât bölgelerinin birleştirileceğini ve Münbiç-Ayn el-Arab-Ayn İsa hattının kesin bir şekilde terörden temizleneceğini iddia etti.