Suudi Arabistan'da Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi (Harameyn) İşleri Genel Başkanlığı, Hollanda'nın Lahey kentinde bir kişinin Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırısına tepki gösterdi.

Harameyn İşleri Genel Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Lahey kentinde gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim'i parçalama eylemi şiddetle kınanarak, Müslümanların kutsallarına halel getirecek ve İslam hukukuna karşı suç teşkil edecek her şeyin kesinlikle reddedildiği vurgulandı.

Açıklamada, "Bu tür pervasız davranışlar, özgürlük kavramını ve insani değerleri rencide etmektedir. Kur'an-ı Kerim'e kasten hakaret edilmesini şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Bu saldırının tüm Müslümanlara hakaret olduğu kaydedilen açıklamada, tüm dünyaya, tekrarlanan bu eylemleri kınama ve bunları suç sayan yasalar çıkarma çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, bu tür barbarca davranışların, Allah'ın koruduğu, makam ve mertebesini yücelttiği Kur'an-ı Kerim'in izzet ve kutsallığını etkilemeyeceği vurgulanarak, diyalog, hoşgörü ve birlikte yaşama değerlerini yaymanın yanı sıra nefreti ve aşırıcılığı reddetmenin önemine dikkat çekildi.