İstanbul Esenyurt'ta Muhammed Nadir Hamud ve Maher El Salman'ın kullandığı araç, 13 Mart tarihinde polis tarafından durduruldu.

Emniyet ve savcılık tutanaklarına göre; araçta Suriyeli yurttaşların çalıştıkları firmaya ait olduğu belirtilen 9 bin 156 dolar ve 33 bin 900 TL nakit para bulunuyordu. Araç polis ekiplerince arandı.

Araçta uyuşturucu, yüklü bir miktar para ve bir kısım sahte para bulunduğu öne sürülerek, Hamud ve El Salman gözaltına alındı. Yunus Emre Şehit Kenan Kumaş Polis Merkezi’ne götürülen iki kişi, araçlarına uyuşturucu ve sahte parayı yerleştirenlerin aramayı yapan polisler olduğunu söyleyerek, şikâyetçi oldu.

ARAÇTAKİ PARAYI TUTANAĞA EKSİK YAZDILAR

Yapılan inceleme sonucu araca uyuşturucu maddeyi polislerin yerleştirdiği ortaya çıktı. Polislerin, araçta bulunan 9 bin 156 dolar ve 33 bin 900 TL parayı resmî tutanaklara 3 bin 456 dolar ve 14 bin 770 TL olarak kaydettiği de ortaya çıktı. Araca yine polisler tarafından bir miktarda sahte para yerleştirildi.

Yürütülen adli ve idari soruşturma sonucunda Esenyurt Yıldırım ekiplerde görevli polis memurları Burhan A., İlhami Y., Ekrem Y., Emrah A., Mehmet Salih G. ve Mehmet S. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Suriyeliler ise serbest bırakıldı.

POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Araçta uyuşturucu, yüklü bir miktar para ve bir kısım sahte para bulunduğu belirtilerek Muhammed Nadir Hamud ve Maher El Salman gözaltına alındı. Yunus Emre Şehit Kenan Kumaş Polis Merkezi’ne götürülen Suriyeliler araçlarına uyuşturucu ve sahte parayı yerleştirenlerin aramayı yapan polisler olduğunu söyleyerek onlardan şikayetçi oldu.