Suriye Müdahale Koordinatörlüğü, son günlerde İdlib’i etkisi altına alan kötü hava koşullarının başta çocuk ve yaşlılar olmak üzere sivillerin hayatını olumsuz etkilediğini bildirdi.

Suriye’de muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde etkisini artıran kar fırtınasının 176'dan fazla kampta hasara yol açtığını bildirildi.

Koordinatörlük’ten yapılan açıklamaya göre, 467'den fazla çadır tamamen çökerken, 411 çadırı da su bastı.

EN AZ 23 BİN KİŞİ YARDIM BEKLİYOR

Syria News Agency’de yer alan habere göre, kısmi hasar gören çadır sayısının 982'ye ulaştığı, son 48 saatte fırtınalardan etkilenen insan sayısının ise 23 bin 176 olduğu kaydedildi.

Suriye Müdahale Koordinatörlüğü tarafından önceki gün yayınlanan raporda, çadırlarının yıkılması sonucu evsiz kalan 2 bin 753 Suriyeli olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan, çoğu çocuk ve yaşlı olmak üzere 266 kişinin acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyduğu ifade edildi.

YARDIM HİZMETLERİ KESİNTİYE UĞRADI

Raporda, fırtına sebebiyle birçok yolun kapanması sonucu sivil toplum kuruluşlarının hizmet verdiği 42'den fazla kampa yardım desteği kesintiye uğradı.

Suriye Müdahale Koordinatörlüğü, ülkenin kuzeyindeki kampların yüzde 90'ından fazlasının ömrünün dolduğunu ve bunun da bölgedeki afetlerin ve doğal faktörlerin neden olduğu hasarın boyutunu artırdığına dikkat çekti.

Ekip, bölgede çalışan insani yardım kuruluşlarını, yerinden edilenlerin mültecilerin acil öncelikleri olan ısıtma malzemeleri ve kamp yalıtımı gibi mevcut projelere odaklanmaya çağırdı.