Şehy Hacri, bir Rus heyetiyle yaptığı gizli görüşmede, yerinden edilen insanların dönüşü, ülkenin yeniden inşası ve ülkenin bölünmeye doğru gitmesini önlemek için nihai çözümün Esed’in iktidarı bırakması olduğunu belirtti.

Ayn El Fırat’ta yer alan habere göre Esed rejiminin uzun yıllar boyunca en önemli müttefiki olan Suveyda’daki Dürzilerin dini otoritesinin başı olan Hacri, reform beklentilerinin çıkmaza girmesinin ardından artık olup bitenlere sessiz kalamayacağını söyledi.

Freedom Press internet sitesine konuşan Şeyh Hacri, Esed’in görevi yeni bir anayasa ve ülkedeki tüm kesimleri dikkate alan adil bir seçim yasası üzerinde anlaşma sağlanana kadar geçici bir askeri konsey veya yargı konseyinin başkanlığını bırakarak iktidardan vazgeçmesinin tek çözüm olduğunu savundu.

Kaynaklar, Şeyh Hacri’nin Rus heyetiyle yaptığı görüşme sırasında Suriye topraklarında herhangi bir yabancı kuvvetin varlığını reddettiğini doğruladı. Hacri, Suriyelilerin dost veya düşman hiçbir kuvveti kabul etmeyeceğini belirterek, nihayetinde bu güçlerin asıl misyonunun yerlerinden edilmiş Suriyelilerin servetlerinin çalmayı amaçladığını söyledi.

Kaynaklar, Suveyda’yı ülkenin genelindeki yıkımdan korumayı hedefleyen Şeyh Hacri’nin buna karşın kenti terör, korku, cinayet ve uyuşturucu saçmak için ortaya çıkan çetelerden koruyamadığını belirtti.