Sri Lanka'da istifa eden eski Başbakan Mahinda Rajapaksa'in yerine Ranil Wickremesinghe atandı.

Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa, Birleşik Ulusal Parti (UNP) Genel Başkanı Ranil Wickremesinghe’i hükümet kurması için görevlendirdi.

Wickremesinghe, selefi Mahinda Rajapaksa'nın borca ​​batmış ada ülkesindeki en kötü ekonomik kriz üzerine şiddetli protestolar sonrasında istifa etmesinden günler sonra yeni başbakan olarak yemin etti.

Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, ülkede gerginlikler devam ederken Ranil Wickremesinghe'yi yeni başbakan olarak atadı.

Sri Lanka'da yayın organı News 1st'in bildirdiğine göre, Rajapaksa'nın atama kararının ardından muhalefet milletvekili Wickremesinghe görevine başladı.

Ekonomik krizin pençesindeki ülkede, 9 Mayıs'ta istifa eden Başbakan Mahinda Rajapaksa'nın yerine, Ulusal Birlik Partisi (UNP) başkanı Wickremesinghe yemin ederek başbakanlık koltuğuna oturdu.

Asıl mesleği avukatlık olan Wickremesinghe 1970'lerde siyasete girdi. 1977'de ilk kez Parlamento'ya seçildi.

1994'ten beri Ulusal Birlik Partisi (UNP) başkanı olan Wickremesinghe, Sri Lanka Parlamentosunda partisinin tek temsilcisi.1993'ten bu yana beş dönem başbakanlık yapan 73 yaşındaki politikacı, Batı yanlısı bir serbest piyasa reformisti olarak görülüyor.