Tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka'da bir elektrik sektörü sendikasının grev başlatması üzerine, ülkenin büyük bir bölümünde elektrik kesintisi yaşandı.

Malay Mail'de yer alan habere göre, ülkenin ana enerji şirketi Ceylon Elektrik Kurulu (CEB) bünyesinde faaliyet gösteren yaklaşık bin 100 mühendisten 900'ü greve gitme kararı aldı.

Grev nedeniyle elektrik üretimi yapılan 8 hidroelektrik santralinin operasyonları dururken, 22 milyonluk ülkenin pek çok bölgesinde elektrik kesintileri yaşanıyor.

Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, yaptığı açıklamada, elektriğin temel bir hizmet olduğunu belirterek CEB Mühendisler Sendikasının greve gitmesine tepki gösterdi.

Sendika, hükümetin yenilenebilir enerji de dahil olmak üzere enerji sektörüne dair mevzuatı değiştirmesine yönelik planlarına karşı çıkıyor.

Yenilenebilir enerjiyi ülkenin elektrik sorunlarına potansiyel çözüm olarak değerlendiren hükümet, projelerin daha hızlı onaylanmasını ve uygulanmasını sağlamak için değişikliklere ihtiyaç duyulduğunu savunuyor.

Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya olan Sri Lanka'da halk, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda protesto gösterilerini yoğunlaştırmıştı.