Raşka ve Novi Pazar garnizonlarını denetleyen Stefanovic, Sırbistan devletinin yapmak istediğinin provokasyon değil “Sırp halkının katliama maruz kalmayacağı konusunda net bir mesaj göndermek” olduğunu söyledi.

Kosova’da meydana gelen gelişmeleri Cumhurbaşkanı Vucic’in önceden tahmin ettiğini ve halihazırda en önemli olan şeyin Sırpların hayatlarını korumak olduğunu söyleyen Stefanovic, “Cumhurbaşkanı’nın emri altında halkımızı korumaya hazır olacağız” diye konuştu.

Stefanovic’in Sırbistan Genelkurmay Başkanı Milan Mojsilovic ile birlikte gerçekleştirdiği savaşa hazırlık durumu denetimi, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in Kosova’da yaşanan son gerginliğin ardından tertiplediği Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından geldi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Kosova’nın Sırbistan plakalı araçlara yasak uygulanması çerçevesinde ülkenin kuzeyine yüzlerce Kosova polis gücünün sevk edilmesine tepki göstermişti. Özel tim mensubu polislerin derhal bölgeden çekilmesini talep eden Vucic, Kosovalı polislerin Sırpların can ve mal güvenliğini tehdit ettiği iddiasında bulunmuştu.