Ben-Gvir, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde gerilimi tırmandıran eylemini sürdürüyor.

İşgalci İsrail polisi tarafından Salim ailesinin evinin önündeki çadırdan 13 Şubat gecesi uzaklaştırılan Ben-Gvir, dün bu noktaya gelip ayrıldıktan sonra akşam tekrar döndü.

İsrail’in aşırı sağcı Milletvekili Ben-Gvir, Filistinli bir ailenin evinden zorla çıkarılmasıyla buraya yerleşen Yahudi aileyi korumak için eylemine devam edeceğini belirtti.

Gerilimin yüksek olduğu bölgede işgalci güçlerin yoğun güvenlik önlemleri alması dikkati çekerken, işgalci güçler bu noktaya ulaşmaya çalışan Filistinli grupları ses bombası kullanarak alandan uzaklaştırmaya çalıştı.

İŞGALCİ GÜÇLER İLE FİLİSTİNLİLER ARASINDA ARBEDE

Şeyh Cerrah Mahallesi’nde işgalci İsrail güçleri ile Filistinliler arasında zaman zaman arbede yaşandı.

Ben-Gvir'e katılan yasadışı Yahudi yerleşimcilerin bölgedeki Filistinlilere göz yaşartıcı spreyle saldırdığı, bir Filistinli ailenin evine ve bölgedeki arabalara taş attığı belirtildi.

Yahudi yerleşimci bir grubun polisi aşarak Ben-Gvir'in bulunduğu noktaya ulaşmaya çalışmasına işgalci polis güçleri mani oldu.

İşgalci İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dün araçlara zarar verme ve polise taş atma gerekçesiyle 9 kişi daha gözaltına alındı.

Polis 13 Şubat'taki açıklamasında, 12 kişiyi gözaltına aldığını duyurmuştu.

Filistin Kızılayı, Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki olaylarda, darbedilen ve gazdan etkilenen 4 kişiye ayakta müdahale ettiklerini bildirdi.

FİLİSTİNLİ AKTİVİSTTEN EYLEME MİSİLLEME

İşgal altındaki Kudüs'te kalıcı oturum statüsünde yaşayan Filistinli aktivist Muhammed Ebulhummus, Ben-Gvir'in eylemine misillemede bulundu.

Itamar Ben-Gvir'in Şeyh Cerrah'ta "ofis kurduğu" açıklaması üzerine Ebulhummus da bu noktanın karşısındaki bir tepeye masa koyarak "çalışma ofisi" kurduğunu ifade etti.

Ebulhummus, Kudüs'teki Filistinlilerin yaşadığı zorluklara dikkati çekmek için burada kalmaya devam edeceğini bildirirken, basın mensupları, Filistinli aktivistin eylemine yoğun ilgi gösterdi.

İŞGALCİ İSRAİL’İN MİLLETVEKİLİNDEN ŞEYH CERRAH’TA “KIŞKIRTMA EYLEMİ”