Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, "Rusya'nın talepleri son derece basit ve anlaşılır, bunlar özel askeri harekatın amaç ve hedeflerine dayanıyor. Kiev'in Ukrayna'nın silahsızlandırılması ve Naziden arındırılması sorunu için barışçıl çözüm bulunmasının, bağımsız Ukrayna halkının ve tüm Avrupa yararına tarafsız bir devlete dönüşmesinin kaçınılmaz olduğunu idrak edeceğini umuyoruz. Kievli temsilciler bunu ne kadar çabuk anlarsa, özel askeri harekat o kadar çabuk biter. Zelenskiy rejimini ülkenin kaderini, halkın hayatını düşünmeye ve ilgili kararları almaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

MARİUPOL'DE TİYATRO BİNASINI BOMBALAMADIK

Kiev'in Mariupol'de tiyatro binası saldırısını Rusya'ya yüklemeye çalıştığını söyleyen Zaharova, "Elbette bu bir yalan. Rusya Silahlı Kuvvetleri, şehirleri bombalamıyor, bunu herkes çok iyi biliyor, NATO'nun yapılarında ne kadar video montaj yaparlarsa yapsınlar, ne kadar montaj yapılmış fotoğraf ortaya atarlarsa atsınlar, gerçek yine ortaya çıkacak" açıklamasını yaptı.

UKRAYNA DEVLETİNİ YOK ETMEYİ AMAÇLAMIYORUZ

Rusya'nın hedefinin Volodomir Zelenski veya Ukrayna devletinin olmadığı belirten Zaharova, "Bu özel harekat sivillere yönelik değil. Ülkenin topraklarını ele geçirme, devletini yok etme veya görevdeki devlet başkanını devirme amacı taşımıyor. Bunu defaatle tekrarlıyoruz. Batı medyası, olup bitenlerle ilgili tamamen çarpıtılmış bir tablo ortaya koyuyor. Kendi politikacılarının ellerinde bir propaganda aracı olarak kendi halklarına dezenformasyon yapıyorlar" dedi.