Litvanya Başbakanı Ingrida Simonyte, Litvanya hava sahasının gece yarısından itibaren Rus uçaklarına kapatılacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

Simonyte yaptığı paylaşımda, "Saldırganların uçaklarına özgür gökyüzünde uçuş yok" ifadesine yer verdi.

ROMANYA ANLAŞMAYI ASKIYA ALDI

Romanya da hava sahasını rus uçaklarına kapattığı bilgisini verdi.

Romanya Sivil Havacılık Otoritesi tarafından yapılan açıklamada, 22 Aralık 1976 tarihinde dönemin Romanya hükümeti ile Sovyetler Birliği arasında imzalanan sivil hav ataşımacılığı anlaşmasının askıya alındığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada, Romanya hava sahasının acil ve insani yardım uçuşları hariç, transit de dahil tüm Rus uçuşlarına kapatıldığı belirtildi.

ESTONYA'DA RUS ÜRÜNLERİ PROTESTO EDİLİYOR

Estonya Ekonomi ve Altyapı Bakanı Taavi Aas, bir sözcü aracılığıyla yaptığı açıklamada, Estonya hava sahasının tüm Rus uçaklarına kapatılacağını açıkladı.

Aas, Avrupa hava sahasının Rusya'ya kapatılmasını istedi, "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı karşısında Avrupa birlik ve kararlı olmalı" açıklamasını yaptı.

Estonya'da birçok süpermarket, Ukrayna işgal girişimi nedeniyle raflarından Rus ve Belarus ürünlerini indirdi, bazı marketler ise ürünlerin satışını tamamen yasakladı.

ÇEKYA DA HAVA SAHASINI KAPATTI

Çekya Ulaştırma Bakanı Martin Kupka, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tüm Rus hava taşıcıyılarının Çekya hava sahasını kullanımına kapatıldığını duyurdu.

Kısa bir süre önce Polonya ve Moldova da hava sahalarını Rus uçaklarına kapattığını duyurmuştu.