CNN’de yayınlanan habere göre, ele geçirilen görüntülerde çalındığı iddia edilen Ukrayna tahıllarının Rus gemisiyle Suriye’ye götürüldüğü belirlendi.

ABD merkezli CNN'in bildirdiğine göre, elde edilen yeni uydu görüntüleri, Ukrayna çiftliklerinden çalındığı iddia edilen tahılları taşıyan bir Rus gemisinin Suriye'nin Lazkiye limanında olduğunu gösteriyor.

27 Mayıs'ta Lazkiye’de alınan görüntüleri sağlayan merkez ise Maxar Technologies. Uydu görüntülerinde Pozynich adlı geminin Lazkiye limanına demirlediği görünüyor.

CNN’nin bildirdiğine göre Pozynich, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana Kırım'ın Sivastopol limanına tahıl yüklemekte olan üç gemisinden biri. En son 19 Mayıs'ta Sivastopol'da görüldü ve ardından Türkiye kıyıları boyunca izlendi.

CNN daha önce, Ukrayna'nın güneyindeki çiftliklerden ve depolardan Kırım'a tahıl taşıyan kamyon konvoylarının görüldüğünü bildirmişti. Ukraynalı yetkililer bu ayın başlarında işgal altındaki bölgelerdeki Rus kuvvetlerinin 400.000 tondan fazla tahılı ele geçirdiğini tahmin etmişti.