Kocaeli'nin Körfez Belediyesi tarafından 9 ay önce inşasına başlanan ve önceki gün tamamlanarak hizmete açılan Cevher Dudayev Parkı, Rus kuklası Kadirov’u çılgına çevirdi.

Parkın açıldığı haberlerin yayılması üzerine, sosyal medya hesabından açıklama yapan ve Çeçen İçkerya Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Dudayev'i “terörist” olarak niteleyen Ramazan Kadirov, Türkiye'yi teröristlere destek vermekle suçladı.

Çeçenistan’dan Türkiye’ye iltica eden kişilerin korunduğunu öne süren Kadirov, ayrıca Kocaeli’nde açılan parka misilleme olarak Çeçenistan’da da bir parka PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın ismini vermekle tehdit etti.

KADİROV'DAN KÜSTAH SÖZLER

Sosyal medya hesabından açıklama yapan binlerce masum Müslümanın katledilmesine sebep olan Kadirov, Türkiye'yi “teröristlere arka çıkmakla” suçlarken, Kocaeli’nde açılan parka misilleme olarak Çeçenistan’da bir parka PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın ismini vermekle tehdit etti.

Terör örgütü PKK’dan “Kürdistan İşçi Partisi” şeklinde bahseden Kadirov diplomatik teamülleri aşıp sokak ağzı bir jargonla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, "Kararını ver! Ya açıkça teröristleri destekleyen bir devlet olursun ya da Rusya ile dürüst ve şeffaf ilişkiler kurarsın. Karşılık verme hakkımızı saklı tutuyoruz. Mesela, Grozni'deki bir parka Öcalan'ın ismini vermemiz gayet uygun olurdu." dedi.

CEVHER DUDAYEV KİMDİR?

Ruslara karşı verilen istiklal mücadelesinin ardından Cevher Dudayev, 27 Ekim 1991'de yapılan seçimlerde yüzde 85 nispetinde oy alarak Çeçenistan Cumhurbaşkanlığına seçildi.

Rusya'nın 11 Aralık 1994 tarihinde Çeçenistan'a karşı başlattığı askeri harekata karşı cihat ilan eden Dudayev, 21 Nisan 1996'da bir Rus senatörle telefonda görüşürken telefon sinyalinden konumu tespit edildi ve lazer güdümlü savaş uçağının saldırısında şehit düştü.

GERÇEK BİR TÜRKİYE DOSTU

Türkiye'yi, Türk dünyasının ve İslam aleminin ümit ışığı olarak nitelendirmişti. Dudayev açıklamasında, "Unutulmasın ki, Türkiye hem Türk dünyasının, hem de İslâm aleminin ümit ışığıdır. Bu ışığın sönmesi hem İslâm aleminin, hem de Türk dünyasının karanlığa gömülmesi demektir" demişti.