Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) önceki hafta düzenlenen askeri tatbikatta skandal bir detay ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK destekçisi Rum gazeteci Lazaros Mavros'un da operasyonları takip ettiği görüldü. Mavros, terörist başı Abdullah Öcalan'ın yakalanmadan önce kullandığı pasaportun sahibi olarak tanınıyor.

Rum kesiminin Milli Muhafız Ordusu'nun internet sitesinde yer alan fotoğraflarda eli silahlı şekilde duran Mavros’un tatbikatlara katıldığı belirtildi.

Son dönemde provokasyonlarını arttıran Rumların PKK destekçilerine askeri tatbikatta yer vermesi, teröre verdikleri desteği bir kez daha gözler önüne serdi.

KUZEY KIBRIS’TAN AÇIKLAMA GELDİ

Girne bölgesinde katıldığı bir programda konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, söz konusu olaya tepki gösterdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, "Ne ilginçtir ki Öcalan'a GKRY pasaportu veren yönetim, o ismi şu anda orada tatbikatta kullanıyor. Gerçekten bunları anlamak mümkün değildir." dedi.

Askeri tatbikatı eleştiren Tatar, Kıbrıs Rum kesiminin barış ve komşuluk ilişkilerinden bahsetse de orada Türkiye'ye karşı hoşnutsuzluk ve ahlak dışı faaliyetlerin olduğunu kaydetti.

Rum kesiminin bu tavrını "soytarılık" ve "insanlık dışı" olarak tanımlayan Tatar, Yunanistan'ın da Ege Adaları'nda Türkiye'ye yönelik ve uluslararası anlaşmalara aykırı adımlar attığını söyledi.

LAZAROS MAVROS KİMDİR?

Lazaros Mavros, terörist başı Abdullah Öcalan’ın, yakalanmadan önce dünyayı gezmek için kullandığı Rum pasaportunun sahibi olarak biliniyor.

Sahte pasaport Rum gazeteci adına düzenlenmiş, üzerine Öcalan'ın fotoğrafı eklenmişti. Terör örgütü liderinin Rum pasaportuyla saklanıyor olması Türkiye’nin büyük tepkisini çekmişti.