Rusya Cumhurbaşkanlığı İdaresi tarafından yayınlanan bilgilere göre, Kiev dün gece Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin'deki konutuna insansız hava aracı ile saldırmaya çalıştığını duyurdu.

SALDIRI DEVRE DIŞI BIRAKILDI

Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan açıklamada, İki insansız hava aracının Kremlin'i hedef aldığı ordunun ve özel servislerin radar savaş sistemlerini kullanarak zamanında aldığı önlemler sonucunda iki insansız hava aracı devre dışı bırakıldığına yer verildi.

Yapılan açıkalamada, Putin'in saldırıda herhangi bir yara almadığı ve programında herhangi bir değişiklik olmadığına yer verildi. Saldırı sırasında ve insansız hava araçlarından Kremlin bölgesine saçılan şarapnel parçalarından da can kaybı olmadığı kaydedildi.

RUSYA MİSİLLEME SÖZÜ VERDİ

İki uçağın saldırısının görüntüleri yayınlayan Rusya, cumhurbaşkanlığı konutuna yapılan saldırıyı planlı bir terör eylemi ve devlet başkanına suikast girişimi olarak değerlendirerek, uygun gördüğü yerde ve şekilde misilleme yapma hakkını saklı tutuğunu duyurdu.

DAHA ÖNCEKİ SALDIRI ÖNLENMİŞTİ

Almanya merkezli Bild Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kiev içinde 17 kg bomba taşıyan bir insansız hava aracı ile Putin'e suikast düzenlenmek istediğini yazmıştı.

Habere göre suikast girişimi Kiev özel servisleriyle yakından ilişkili olan Ukraynalı aktivist Yuriy Romanenko tarafından yönetilmişti.

Haberde suikast girişiminin 800 kilometreye kadar menzile sahip en modern UJ-22 UAF insansız hava aracıyla yapıalcağı bilgisi paylaşıldı. 17 kilogram C4 patlayıcı taşıdığını tespit edilen insansız savaş aracının Rudnevo sanayi parkında gerçekleştirilmek istendiği ancak Putin'in güvenlik nedenleriyle ziyareti ertelediği kaydedilmişti.

RUSYA'DAN İHA YASAĞI

Moskova Belediye Başkanı, Ukrayna'nın İHA saldırısı sonrası başkent üzerinde İHA uçuşlarını engellediklerini açıkladı.