İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, dün akşam aradığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e "İsrail vatandaşlarının ülkeye dönüşüne katkısından dolayı bir kez daha" teşekkür etti.

Netanyahu, İsrail istihbaratı ile İsrail Savunma ve Dışişleri bakanlıklarına teşekkür ederek, "İsrail, vatandaşlarını anavatanına geri getirmek için elinden gelen her şeyi yaptı ve yapmaya devam edecek" dedi.

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Avichai Adrai, İsrail ordusunun Suriyeli çobanları "siyasi düzeydeki talimatları izleyerek" Kuneytira sınır kapısı üzerinden ‘Uluslararası Kızılhaç’a iade ettiğini duyurdu.

İsrail güçleri iki çobanın bundan iki hafta önce, İsrail sınırını geçmeleri sonrası yakalandığını belirtti.

Öte yandan İsrail’in i24 kanalı, İsrail’in elindeki diğer tutuklular Nihal Makt ve Ziyab Kahmuz’un Suriye rejimi tarafından kontrol edilen bölgelere gönderilmek istemedikleri ve Golan’daki kendi kasabalarına gitmek istedikleri için esir takasında yer almadıklarını bildirdi.

Kanal, Hizbullah ile irtibatlı olduğu iddia edilen esirler Ziyab Kahmuz'un 2016'da İsrail tarafından yakalandıktan sonra 14 yıl hapis cezası aldığını, Nihal Al-Makt'ın ev hapsinde olduğunu belirtti.

Suriye rejiminin resmi haber ajansı SANA ise İsrail hükümeti, Kuneytira kentinden olan çobanlar, Muhammed Ahmed Hüseyin ve Tarık Gasab Al-Ubeydan'ı dün akşam serbest bıraktığını bildirdi.

SANA ayrıca Nihal Al-Makt'ın İsrail vatandaşı kadının serbest bırakılmasıyla aynı anda serbest bırakıldığını söyledi. İsrail tarafından henüz bu haberi onaylayan bir açıklama gelmedi.