Kur'an-ı Kerin-i yakma provakaayonları ile gündeme gelen Rasmus Paludan sosyal medya hesabından provakatif eylemi tekrar gerçekeleştireceği söyledi.

Paludan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yarın Cuma saat 12.30'da. Kopenhag Denmar'da Dorte Ave'deki caminin önünde bir protesto yapacağım. Danimarka'nın Hristiyan bölgesinde yaşayan bir Hristiyan olmamın, belirli dinler hakkındaki görüşlerimi göstermesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bir kibrit ve kitap getireceğim."dedi.

"Tomorrow Friday at 12.30 at noon. I am going to to do a protest in front of the mosque on Dorte Ave in Copenhagen Denmar. I think it's important that's I am a christian in the Christian county of Denmark shows my opinion about certain religions. I am also going to bring a match an book."

EYLEMİN ADRESİ CAMİİ

Daha önce Türkiye'nin İsveç Başkonsolosluğu önünde Kur'an-ı Kerim yakma provakasyonuna imza atan Rasmus Palud, bu sefer hedef olarak ülkedeki bir camiyi seçti. Palud'un sosyal medya mesjında özellikle Cuma Namazı vaktini seçtiği dikkat çekiyor.

POLİSİN TAVRI MERAK EDİLİYOR

Paludan'ın daha önce Türk Başkonsolosluğu önünde yaptığı provakakatif eylemde polis koruma sağlamış ve olaya engel olmamıştı. Paludan'ın Cuma Namazı saati yapacağını duyurduğu eyleme Danimarka polisinin tepkisinin ne olacağı merak ediliyor.

Rasmus Paludan kimdir?

Rasmus Paludan, 2 Ocak 1982 tarihinde Danimarka North Zealand'da dünyaya geldi.

Danimarkalı-İsveçli bir politikacı ve avukat olan Rasmus Paludan 2017'de kurduğu Danimarka'daki aşırı sağcı siyasi parti Stram Kurs'un lideridir. Partisi seçimde yüzde 1 civarında oy toplamıştır.

Paludan'ın da hangi dine mensup olduğu bilinmemekle birlikte Hristiyan olduğu tahmin edilmektedir.

Aslında hukukçu olan 41 yaşındaki aşırı sağ görüşlü siyasetçi Nazi bağlantıları yüzünden “ırkçılık” suçlamasıyla daha önce Danimarka’da hüküm giymiştir.

Rasmus Paludan, sadece geçen yıl İsveç'in farklı noktalarında üç kez Kur'an-ı Kerim yakarak, tepkilerin odağı oldu.