Pakistan'ın Belucistan eyaletine bağlı Keç ilçesinde güvenlik konvoyu saldırıya uğradı ve dört ordu subayı öldü, sekiz kişi de yaralandı.

Saldırıyı şu ana kadar herhangi bir örgüt veya isyancı grup üstlenmedi. Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) veya Baloch militanları, Pakistan kuvvetlerine yapılan ölümcül saldırının arkasında muhtemel örgütler olarak değerlendiriliyor.

Bu saldırı,bir hafta içinde Pakistan'da meydana gelen ikinci terör saldırısı. İntihar bombacıları 23 Aralık Cuma günü başkent İslamabad'da nihai hedefe ulaşmadan önce bir aracı havaya uçurdu, bir polis memurunu ölürken çok sayıda da polisi yaralanmıştı.

Bugün erken saatlerde Pakistan ordusunu hedef alan ikinci saldırı, dört askeri personelin ölümüne ve sekizinin de yaralanmasına neden oldu.

Bu terör saldırıları, Pakistan Talibanı'nın Pakistan hükümetiyle bir yıldır süren ateşkesi iptal etmesi ve operasyonlarını ülkenin farklı bölgelerinde yoğunlaştırmasıyla gerçekleştirmesinden sonra geldi.

Bu arada, 11 ve 15 Aralık tarihlerinde Pakistan ve Afganistan sınır güvenlik güçleri arasında sınır ötesi bombardıman, küresel terörizmden muzdarip iki komşu ülkenin sınır bölgelerinde güvenlik durumunun kötüleşen bir başka düzeyine işaret ediyor.