New York Post'ya yer alan habere göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Pensilvanya eyaletinde görev yapan bir ortaokul öğretmeni, öğrencisinin yüzüne maske bantladı.

Koronavirüs hastalığın belirtileri, bulaşma biçimi, nasıl tedavi edilebileceği gibi konularda çelişkili açıklamalar yapılmasına rağmen, salgın sebebiyle endişe eden öğretmenin, maskeyi çıkarmaması için öğrencinin yüzüne bantladığı ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞILDI

Olayın fotoğraflarının sosyal medya platformaları üzerinden paylaşılması üzerine okul yönetimi ve öğretmen tepkilerin hedefi oldu.

Pennfield Middle School’da meydana gelen ve gündemi sallayan olay, okul yönetim kurulu toplantısında endişelerini bölge liderleriyle paylaşan velilerin öfkesine yol açtı.

ÖĞRETMEN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada olay için özür dilenirken, öğretmenle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Geçen hafta sınıflarımızdan birinde çekilen ve sosyal medyada dolaşan bir görüntü, North Penn Okul Bölgesi'nin hem öğrencilerimize hem de personelimize aşılamaya çalıştığı evrensel değerleri temsil etmiyor” ifadelerine yer verildi.